Καλωσορίστε τους νέους μας δημιουργούς

24/11/2022


Και φέτος το Φεστιβάλ συνεχίζει να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει τη νεανική δημιουργία. Νέοι κινηματογραφιστές που έχουν διάθεση για δημιουργία και καινοτόμες ιδέες θα σας παρουσιάσουν τα δημιουργήματά τους. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ που αφηγούνται ιστορίες γεμάτες φαντασία, μα­γεία, φιλία, περιπέτεια, και διαφορετικότητα!

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές εικόνες που έχουν φτιαχτεί με αυθεντικό ενθουσιασμό και γνήσιο ταλέντο, από νέ­ους που φιλοδοξούν να γίνουν κομμάτι της κινηματογραφικής τέχνης.

Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές μας

Φετινοί πρωταγωνιστές είναι μεταξύ άλλων μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Αλίμου «Ευπαλίνειο» που θα μας παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Επαγγελματικό Λύκειο Αλίμου και οι τομείς του».Οι μαθητές και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Αλίμου μας υποδέχονται και μας ξεναγούν στο σχολείο τους, παρουσιάζοντάς μας τους τομείς εξειδίκευσής του και δείχνοντάς μας στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα μας παρουσιάσει 3 ντοκιμαντέρ

Image title

Image title

Image title





Αέναη γη

 Η συνέργεια του ανθρώπου με τη φύση αποδίδεται μέσα από την παραδοσιακή διαδικασία κλαδέματος και αραιώματος των δέντρων ενός ελαιοκτήματος, στο νησί της Λέσβου. Ο Δημήτρηςκαι ο Idayet εμπλέκονται σε μια χορογραφία μετέωρων βημάτων και αναζωπυρώσεων της φωτιάς, με απώτερο σκοπό τον πολυπόθητο καρπό της ελιάς

Step by step

Η Δήμητρα βγαίνει ένα βράδυ για roller skating μαζί με τον φίλο της Μάριο και προσπαθεί να βρει τα βήματά της σε ένα νέο χόμπι για το οποίο δεν έχει τόσο ελεύθεροχρόνο όσο θα ήθελε. Στην αρχή διστάζει να κάνει τα πρώτα βήματα, αλλά στη συνέχεια αφήνεται και απολαμβάνει την αίσθηση που της δίνουν τα πατίνια της,ενώ με τη βοήθεια ενός εθελοντή δασκάλου τολμάει να δοκιμάσει φιγούρες

Στο φορτηγό

Ο Γιώργος, μαθημένος από μικρός να δουλεύει σκληρά πίσω από το τιμόνι του φορτηγού, δεν σταματάει να ονειρεύεται. Ο ιδρώτας της καθημερινότητας δεν τον εμποδίζει να φροντίζει το γιο του και να πασχίζει ταυτόχρονα να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Δεν αναλώνεται σε έναν ατέρμονο,συνεχή, μάταιο αγώνα για επιβίωση που περιορίζεται στους τοίχους του σπιτιού της συγκεκριμένης, δικής του οικογένειας. Αντίθετα, αυτόν τον αγώνα τονεπικοινωνεί, τον «ανοίγει» προς τα έξω, προς όποιον ζητάει ένα χέρι για να«σηκωθεί».

Το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου των Ψαχνών θα μας παρουσιάσει 3 ντοκιμαντέρ

Image titleImage titleImage title




Μπάλα είναι και γυρίζει

Τέσσερις φοιτητές, βρίσκονται στα Ψαχνά για να παίξουν έναν αγώνα, αυτό θα δώσει αφορμή στους φοιτητές να εξηγήσουν τι σημαίνει για αυτούς η στρογγυλή θεά η αλλιώς ποδόσφαιρο.

Πύρινος Εφιάλτης

Μια οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας πλούσιος άντρας, από την ασφάλεια του σπιτιού του, παρατηρεί τις εξελίξεις. Στη συνέχεια, θα ανακαλύψειπώς οι δράσεις του μπορούν να καθορίσουν και το μέλλον.

Τρία λεπτά στα Ψαχνά

Δέκα μικρά ντοκιμαντέρ-εργασίες τριτοετών φοιτητών του τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκρότημα Ευρίπου.
Τι μπορεί να πει ένας/μια εκκολαπτόμενος κινηματογραφιστής/στρια μέσα σε τρια λεπτά κινηματογραφικού χρόνου για τα Ψαχνά Ευβοίας, για τη φοιτητική ζωή στο συγκρότημα Ευρίπου του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδράζεται στη είσοδο των Ψαχνών, για τo φυσικό περιβάλλον που κυκλώνει το συγκρότημα, για τις σχέσεις των φοιτητών;


Animationσε συνεργασία με τοΤσέχικο Κέντρο Πολιτισμού στην Αθήνα και τη Σχολή Κινηματογράφου FAMU

Η σχολή κινηματογράφου Famu της Πράγας και το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού Αθήνας θα μας παρουσιάσει επίσης ένα πλήθος ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ . Φοιτητές και νέοι κινηματογραφιστές κοιτάνε τον κόσμο μέσα από το κλείστρο της κάμερας και δημιουργούν τις δικές τους ταινίες, που μας ταξιδεύουν στη δική τους πραγματικότητα και προβάλλουν τη μια οπτική που προβληματίζει και εμπνέει.


Image title

Image title

Image title



Εγγραφή στο Docfest Newsletter